Kontakt

Copyright Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
1996-2018




Skupina vznikla v roce 1965 pod názvem Bonzo dog dada band. Zakládajícími členy byli: Vivian Stanshall (zpěv, trubka), Rodney Slater (saxofon), Neil Inness (zpěv, piano, kytara), Roger Ruskin Spear (saxofon), 'Legss' Larry Smith (bicí).

V roce 1966 vydala skupina první singly. Byli jimi My brother makes the noises for the talkies a Alley oop. Následujícího roku vyšlo album Gorilla.
Skupina se zúčastnila natáčení filmu Beatles Magical mystery tour. S písní Death cab for cutie doprovázeli striptýzovou tanečnici Jan Carsonovou. Záběr se natáčel 18. září 1967 v Raymond's Revuebar v Londýně. Přes prsa Jan umístili Beatles nápis 'Cenzurováno', aby předešli vystřižení scény z televizního vysílání.
Beatles také pozvali skupinu na speciální party Magical mystery tour, která se konala v hotelu Royal Lancaster v Londýně 21. prosince 1967. Během vystoupení se k nim přidal Johnův otec Freddie Lennon a někteří členové skupiny Beach Boys.
V roce 1968 měla skupina problémy s nahráním singlu I'm the urban spaceman, který napsal Neil Inness. K produkování písně nakonec pozvali Paula McCartneyho. Paul je pozval do nahrávacího studia Chappell v Bond Street a představil jim baskytaristu Joela Druckmana. Spear prohlásil, že nikdy nezahraje na basu to, co on. Na nahrávce nakonec hraje na ukulele. Singl vyprodukoval McCartney pod pseudonymem Apollo C. Vermouth. Nahrávka vyšla v Británii v říjnu 1968 a dostala se na pátou příčku hitparády. V prosinci se objevila na americkém trhu, ale nezaznamenala žádný úspěch. V červnu 1969 vyšlo v Americe album Urban spaceman. Na etiketě se objevilo pravé jméno producenta Paula McCartneyho.
V roce 1968 se Bonzo dog's doo dah band objevili jako předkapela skupiny Cream v Saville Theatre. V roce 1970 se Bonzo dog's definitivně rozpadli.
Skladatel Neil Innes později spolupracoval se skupinou Rutles a napsal pro ně několik písní podle původních skladeb Beatles. Larry Smith se spřátelil s George Harrisonem, kterého často navštěvoval ve Friar Parku. George o něm napsal píseň Ladies and gentlemen his name is Legs, která vyšla v roce 1975 na albu Extra texture. Viv Stanshall nahrál píseň Sir Henry at Rawlinson's end, která se objevila ve filmu s Trevorem Howardem. V březnu 1995 tragicky zemřel při požáru jeho londýnského domu. Bylo mu 53 let.

Diskografie:
Gorilla (1967)
The doughnut in granny's greenhouse (1968)
Tadpoles (1969)
Keynsham (1969)
The best of the Bonzos (1970)
Beast of the Bonzos (1971)
Let's make up and be friendly (1972)
The history of the Bonzos (1974)
Some of the best of the Bonzo dog band (1983)
The very best of the Bonzo dog doo-dah band (1984)
The bestiality of the Bonzos (1990)
The best of the Bonzo dog band (1990)
The Bonzo dog doo-dah band cornology (1992)
The Bonzo dog doo-dah band unpeeled (1995)
Anthropology (1999)
New tricks (2000)
The complete BBC recordings (2002)